Crowd funding

Kan vi købe Dronningmøllehuset og hvordan?

Det ville være muligt med følgende forslag om lånebaseret crowd funding. 

Baggrund: Lejen for Dronningmøllehuset vil blive kr. 240.000/år excl. moms og drift (vand, varme, el, forsikringer mm.).

Køb: Huset er til salg for kr. 3,4 mio. Vi kan formentlig få finansiering via Kreditforening for 50% af husets pris. Ved en rente på 3%, vil renteudgiften på huset blive kr. 102.000/år. Altså ca. halvdelen af lejen.

Det gælder derfor om at kunne skaffe kr. 1,7 mio., hvilket kunne være gennem crowd funding.

Fordelen ved at købe huset vil være, at lejeindtægterne rigeligt vil kunne dække udgifterne til at drive huset og vi derved ikke risikerer at løbe "tør" for penge på sigt. 

Hvad er lånebaseret crowd funding?

  • ved lånebaseret crowd funding (lånebaseret netværksfinansiering), kan man udlåne større eller mindre beløb til et formål
  • det bliver skattemæssigt betragtet som et almindeligt låneforhold, hvor bidragsyderen, skal betale skat af renteindtægten
  • sikkerhed for lånet findes i huset
  • renten af lånet skal udbetales årligt

Men jeg har købt folkeaktier, hvad er forskellen?

Folkeaktien er en donation, der giver en mursten med bidragsyders navn på. Hvis Dronningmøllehuset ikke bliver en realitet, tilbageføres beløbet til bidragsyderne.

For at crowd funding kan blive en realitet, har vi naturligvis brug for nogle låneydere. Kontakt os her på siden, hvis du ønsker at høre mere.